27. 9. 2009

Prckovy třetí nározky ... díl druhý

V pátek jsme dali konečně prckovi zbytek dárků. Je pravda, že Veselá mašinka stále číhá u Kosmase na vyzvednutí, ale necháme si ji až na Vánoce, pač další dárky už by asi nebyly to pravé ořechové.

Dostal tedy ty brusle, od babičky magnetickou knížečku se zvířátkama a čokošku se 70 procenty kakaa. Od nás v pátek ještě dostal Lego a od zlé tety, kt. ho nutila o prázdninách turismovat (a to i do kopce !!! považte !!!) krásné dva angličáky (Bleska McQueena a Hipíka).

Lego taťka postavil (a pak znova já, když ho prcek rozbral na prvočinitele) a musím uznat, že s ním zatím ani jednou netřísknul (prcek, ne taťka) a hraje si s ním ukázkově (až jsem fakt překvapená). A rozhodně to není poslední Lego, kt. ten náš malý raubíř dostal. Hlavně tedy proto, že i mě baví si s ním hrát...

Angličáky si ihned zamiloval. Dokonce ani fotit jsem je nemohla. A když už se tedy mladý pán uvolil a za účelem zpravodajství mi je zapůjčil, bedlivě na celou akci dohlížel a ihned po skončení focení si prohlédl fotky a autíčka znovu naaranžoval a fotilo se znovu (obě fotky jsou téměř stejně, ale klientovi je třeba vyhovět, že). Zprvu teda víc žral Hipíka. Zatím co se Blesk nezaujatě válel po koberci, Hipík se chudák dusil v prckově křečovitě sevřené pěsti. To bylo v pátek... dneska už je poměr mezi autíčky téměř stejný. Hraje si pěkně s oběma. A tříská s nima taky s oběma stejně.

Na bruslích už jsme byli i venku, jak jsem psala minule. Trochu se mu ještě pletou nohy a vypadá v těch bruslíkách všelijak, ale zdá se, že základní princip pochopil. Jsme teď ve vyučovací fázi jedna - přední kolečko zcela zabržděné a vyhovuje nám to tak všem třem. Prcek není z pádů kdo-ví-jak nadšený, ale prozatím se nebojí, což je fajn.

Knížku má taky rád. Vyskládá si zvířátka na stůl a hledá je v soupisce na zadní straně. Ovšem už to není taková prča jako v pátek, takže se začíná rozlézat po zbytku knížky a zvířata řadí (nevím podle jakého klíče) na jednotlivé stránky (je tam k tomu i text, ale ten sveřepě ignoruje). Dá šest zvířat na jednu stranu a šest na druhou. Tygr ve větších, sup ve vodě, šimpanz na poušti apod. Ale podporuju jeho svéhlavého ducha a nekecám mu do toho. Ovšem když se začnou zvířata válet po zemi, je na čase mu knížečku neústupně sebrat...

Tož tak.

A ještě fotky

Žádné komentáře:

Okomentovat